(Junior) Sales Representative Nederland - Renewable Energy

Job description

Ben jij die klantgerichte hartendief die houdt van een commerciële uitdaging en wil jij met een internationale snelgroeiende scale-up ervoor zorgen dat zonne-energie gemeengoed wordt? Dan zoeken we jou als Sales Representative! Solar Monkey is de marktleider in Nederland op het gebied van zonnepanelensoftware. Jij kunt ons helpen om onze service-oplossing nog succesvoller te maken. Jij werft nieuwe klanten, door ze enthousiast te maken voor onze software-oplossingen. Daarmee kunnen zij efficiënter werken en op die manier alle daken van Nederland nog sneller voorzien van zonnepanelen.  Zo draag jij met jouw werk bij aan een duurzamere wereld.


Als Sales Representative bij Solar Monkey is het jouw taak om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor onze producten en nieuwe klanten binnen te halen. Jij volgt binnengekomen leads op en door jouw klantgerichte, adviserende aanpak weet je jouw leads om te zetten in successvolle deals.  


Op een gemiddelde werkdag:

- Overtuig je klanten met je positieve instelling van de toegevoegde waarde die Solar Monkey ze kan bieden

- Werk je samen met het Nederlandse team aan uitdagende salestargets (Met de nadruk op samen: one for all, all for one!)

- Bespreek en verken je verbeteringen van onze software. 

- Volg je klanten op en close je deals, die je ook bijhoudt in ons CRM (Pipedrive

Waarom je deze functie wilt:

- Een full time functie, 5 dagen per week

- Een aantrekkelijk salaris

- Veel flexibiliteit en de mogelijkheid zelf je werkweek in te delen.

- Bij goede prestaties een aandelenpakket zodat je mee profiteert in de groei van het bedrijf

- 25 vakantiedagen. Liever wat langer weg? Dat kan in overleg. Als je belooft terug te komen tenminste

- Een enthousiast, divers, internationaal en vaardig team met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling


Over Solar Monkey:

Met Solar Monkey kunnen installateurs eenvoudig op afstand zonnesystemen ontwerpen, verkopen en onderhouden. Het gebruiksgemak en de nauwkeurige berekeningen gebaseerd op kunstmatige intelligente algoritmes zijn uniek in de duurzame markt. We zijn ontstaan vanuit de TU Delft , waar we nog steeds nauwe banden mee hebben om onze software op het hoogste niveau te houden.

Wij helpen installateurs effectiever te werken en geven zo een boost aan de duurzame energie transitie. Jaarlijks worden er in Nederland al meer dan 250.000 zonnepaneel systemen met onze software mogelijk gemaakt. Daarnaast bieden wij de service om de prestaties van systemen die geïnstalleerd zijn te monitoren. Op die manier helpen we onze klanten om zowel voor als na installatie het meeste uit hun bedrijf te halen.

In de korte tijd dat Solar Monkey bestaat (sinds 2016) zijn we uitgegroeid tot marktleider in Nederland, en hebben we teams in België en Spanje. Onze ambitie is om wereldwijd een impact te maken op de Solar industrie.


Dat we een jong en groeiend bedrijf zijn, betekent dat het wiel nog niet altijd voor je uitgevonden is. Je zult proactief en ondernemend moeten zijn. Tegelijkertijd beseffen wij ons dat we onze doelstellingen alleen met elkaar kunnen behalen. Daarom steken we veel energie in goede training en werken we dagelijks aan een constructieve feedback cultuur, zodat iedereen zichzelf optimaal kan ontwikkelen.

Job requirements

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een commerciële rol liefst in een B2B SaaS of duurzame energie omgeving.
  • Je hebt ervaring met het werken met een CRM. Ervaring met pipedrive is een Pré
  • Je kunt goed doorvragen en je krijgt de achterliggende vraag van een klant gauw boven tafel
  • Je bent resultaat gericht en kunt goed prioriteiten stellen
  • Een eerlijk en integer persoon: Je zegt niets toe dat je niet waar kunt maken
  • Je bent proactief en neemt initiatief als je kansen signaleert bij de klant of in de markt
  • Je vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal is vloeiend in woord en geschrift